Kreativ höst



Nu när hösten är här, så saknar man sina uteblommor som man pysslat om hela våren och sommaren.
Vill du ha lite annat och pyssla med så har jag två tips. Det första är att göra en krans, till dörren eller kanske till en grav.
Man kan hitta kransstommar gjorda av halm på blomsteraffären, det är lättast och snyggast att arbeta med en sån. Ute i skogen kan man hitta nästan allt man behöver, som här, enris eller varför inte gran, tall, mossa av olika slag, man kan också köpa silvergran om man nu gillar det.
Sen ska du klippa till ungefär lika stora bitar av riset, sen tar man ca 3st bitar (en nästan innuti, en på mitten och en på ovansidan av kransen) och binder fast hårt med ståltråd. Lägg hela tiden åt höger, så man lägger på varann.
Viktigt att tänka på är att man ska givetvis täcka hela framsidan av kransen, så inget halm syns! Baksidan ska lämnas tom, så man kan hänga den på en dörr. Ståltråd till detta hittar man också på blomsteraffären eller ev på järnaffären, välj en mörkgrön så att den inte syns.



En blommgrupp är så enkelt att göra! Till dig själv eller till någon du tycker om. Börja med krukan, ett tips är att köpa dina blommkrukor på loppis, där kostar dem nästan ingenting, jämfört med vad dem kostar nya.
Just denna vecka kan du på Plantagen köpa mini Kalanchoë för 6kr st, så stick dit! Man kan ju blanda färger, eller så kan man köpa olika växter, tex en hög, en lite lägre och en som hänger över kanten.
Jag la dit mossa i mellan blommorna, så att det fyller ut. Man kan ävan ta lite dekorationsstenar eller/ också lite sisal ett färgat "trassel" som man ser i många färdiga blommgrupper hos floristen. Sisal finns i nästa alla blomsteraffärer.
Jag använde i stället några slingor av Silvernjurvinda för att få lite liv i gruppen.
Som en trevlig och ganska proffsig touch tycker jag att man kan sticka i en dekoration, jag valde ett hjärta. Men det finns massor att välja på hos blomsteraffären.

Så lycka till med dina kreativa gröna fingrar nu!

Väg med stil


www.cervera.se

Så snygga köksvågar kan man köpa från märket In time. Den kan väga upp till 3kg och den finns i flera färger för den som nu inte gillar rosa.



Så ser den ut hemma hos mig :)

Skor till salu


http://www.tradera.com/Vintage-roda-mocka-pumps-hogklackat-retro-80-tal-stl-37-auktion_342392_140517858

Snygga röda mockapumps, stl. 37, utropspris 29kr



http://www.tradera.com/Vintage-plataskor-pumps-hogklackat-retro-supersota--auktion_342391_140517717

Platåpumps i skinnimitation, stl.36, utropspris 29kr




Dessa pumps kommer att läggas ut senare denna vecka, då hittar du dem här:
http://www.tradera.com/auktioner/SvalansKuriosa 

RSS 2.0