Var hittar man bra vintage?




Var hittar man dem där riktigt bra vintage butikerna? Jag har kikat runt och hittat några pärlor...

Bilden ovan är från MISOUI hemsida, det är en butik som ligger i Linköping, tankan är att det ska vara en annorlunda second hand butik, där man kan hitta fräscha,udda kläder och accessoarer.
www.misoui.se kan du klicka på för att komma till deras sida.
Fasilko  Siden
Vintage Butiken består av vintage kläder som är, tro det eller ej, oanvända ! Det finns mycket och mycket fina kläder på deras hemsida och allt är oanvänt. Priserna är dock mycket högre än vad vi kanske är vana vid, men då får du kvalitet som kanppast finns idag. Vill du besöka butiken så finns den i Vara, annars kan man handla online.



Retro med rosett
www.sugarmood.se


Nästa butik finns bara online, men oj vilken snygg och bra hemsida! Superproffsigt och väldigt lätt att söka och kika runt på. Mycket fint, bra info om varorna och hyfsade priser. Klänningen ovan är härligt 60-tal och kostar 420kr.
Vart du nyfiken och vill titta mera så klicka här www.sugarmood.se
Dolly circle dress Bettie Page Clothing
www.sivletto.com 

Här finner du nya rockabilly kläder! Om du är en av dem som inte riktigt kan med att bära kläder som tillhört någon annan, så har vi något för dig med.
Sivletto finns som butik på Söder i Stockholm men även som webbshop på www.silvletto.se .
Den här klänningen kostar 1099kr och finns i stl L och XL, det är ju ett plus att man kan välja storlek eftersom det kan vara det svåraste när man handlar vintage!
Hoppas nu du kan hitta några nya,härliga vintage kläder och kanske en och annan väska för den delen!


Nytt liv på Tradera!

Ska du köpa en ny väska? Då borde du kika på Svalans auktioner på Tradera just nu! Snyggaste Mulberry väskan finns nu ute på auktion tills 17jan kl. 20.26. Det är ett reservationspris på den dock, men det är inte högt!

Klicka för att stänga fönstret
http://www.tradera.com/Mulberry-Elgin-oversize-vaska-akta-skinn-lader-vintage-auktion_341720_125474259
klicka på länken för att komma direkt till auktionen!

Väskkontot kanske är övertrasserat och du letar efter ett par snygga stövlar?
Lägg då ett bud på dessa skönheter!

Klicka för att stänga fönstret
http://www.tradera.com/Stovlar-skor-bruna-skinn-lader-70-tal-vintage-retro-auktion_340307_125683049
klicka på länken för att komma direkt till auktionen

Supersnygga och trendiga 70-tals stövlar i härligt slitet skinn, för ett utrop på bara 149kr. Så billiga skor var det länge sen du köpte!

Key Lime Pie


från: www.rosoraroroda.blogg.se

Antal portioner: 4
Ingredienser

Kexbotten
200 200 g digestivekex
100 100 g smör

Fyllning
1 1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 4 st ekologiska äggulor
5 5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
Vispad grädde
1 1 st limefrukt

Tips

Genom att man silar bort skalen får pajen en fräsch och lagom mild smak av lime. Pajen har blivit närmast legendarisk och det finns många bestämda åsikter om hur den ska tillagas. Jag tycker att den blir godast när man gör den på kondenserad mjölk.

Det går lika bra att baka ut pajen i en stor pajform istället för 4 små. En pajform med låg kant, cirka 22 cm i diameter blir lagom.

Källa: Leila's A Piece Of Cake


Burberry


från: www.top10handbag.com


Burberry är ett brittiskt lyxvarumärke. Det är bland annat känt för den klassiska beigea trenchcoaten och för sitt klassiska rutmönster Nova Check i beige, vitt, svart och rött. Det användes ursprungligen som foder i företagets trenchcoat 1924, och kom inte att användas i någon högre grad i det yttre lagret förrän i slutet av 1960-talet. Då hade Burberryrutan registerats som varumärke och användes till paraplyer, halsdukar och väskor.

Burberry är hovleverantör till både drottning Elizabeth och Prins Charles.

Burberry grundades 1856 då den 21-årige föredetta tyghandlarlärlingen Thomas Burberry, öppnade en egen butik i Basingstoke, Hampshire. Kring 1870 var företaget väletablerat och hade satsat på utveckling av ytterkläder. 1880 uppfann Thomas Burberry gabardintyget, som är starkt och vattentåligt, men ändå andas eftersom garnet görs vattentåligt före vävningen. Man tog patent på detta 1888. Namnet tog han från gabardinen, ett medeltida plagg som knöts runt midjan.


från: www.stinailondon.wordpress.com


1891 öppnade ett affärsimperium på Haymarket i London, vilket fortfarande finns kvar och är företagets huvudkontor. Tio år senare kontaktades företaget av krigsministeriet och gav dem i uppdrag att formge nya uniformer till de brittiska officerarna. Företaget gjorde även kläder till Roald Amundsens 1911 Antarktisexpedition, som blev den första att nå Sydpolen, och till Ernest Shackleton för hans försök att korsa Antarktis 1914. Då kriget bröt ut i Europa det året anpassade företaget sin militärdesign för att passa de förhållanden som armén utsattes för, och trenchcoaten skapades. Efter kriget blev trenchcoaten populär bland allmänheten, och under åren har den burits av Humphrey Bogart i Casablanca, Peter Sellers i Rosa pantern-filmerna och av Audrey Hepburn i Frukost på Tiffany's. 1955 köptes Burberry av Great Universal Stores (GUS), ägare till de brittiska detaljhandlarna Argos och Homebase

Efter en långdragen period av tillbakagång kom företaget att betraktades som något ålderdomliga regnrockstillverkare. I slutet av 1990-talet anställdes nya chefer, som Rosemary Bravo och formgivare, som Christoper Bailey, och andra nyckelpersoner för att vända detta. Deras designkoncept var avgörande för vändningen. Varumärket expanderade även genom att inkludera även vardagsföremål som klockor, parfym, solglasögon och golftillbehör.

Företaget har under senare år använt sig av bland andra skådespelarna Sam Riley och Emma Watson i sin marknadsföring.

(källa: Wikipedia)


RSS 2.0