Ommöblering

Lite ommöblering är aldrig fel. Som Maria Montazami har sagt: När man köper en nya sak måste man möblera om i hela huset.
Denna ful/fina thékanna med londonkarta kunde jag bara inte motstå!
Jag vill gärna bygga upp en liten scen när jag inreder. Här tänkte jag lite på ett fik, där någon har tömt sina fickor på bordet och fikar på lite thé och en cupcake. Denna någon är amerikan, eftersom det ligger Amerikanska dollar på bordet och i bak kant kan man se en broschyr från 50-talet på engelska, om sverige!





Ett flaggspel i riktig Leila bakar stil! Detta har jag gjort i papper, för enkelhetens skull. Bara att klippa till lika stora trianglar och tjepa fast på baksidan. Tänkte göra ett i vitt, till balkongen i sommar. Men då måste man ha tyg så det håller i vårat sommarväder. Perfekt när vardagen känns lite grå!


Retro & Shabby på Gran Canaria

Ja även dem platser där man inte tror, kan man stöta på något retro eller shabby chic. På resan till Gran Canaria i januari, hittade jag några sådana saker...



En Cadillac utanför Hotellet Buenos Aires i Playa Del Ingles



Några slarvigt växande blommor i vitflammiga terracottakrukor, bakom ett vitt, nött balkonräcke känns väldigt shabby chic.



En så charmig resturang i Las Palmas



En sprängfylld blomsterbutik, med mysiga skyltar utanför, i Las Palmas



Att kunna plocka mandlar direkt från trädet känndes väldigt retro. Mandelträden blommar i slutet av januari till i början av februari uppe i bergen.






Foto från förr



Jag hittade ett vackert och roligt fotoalbum efter min farmor och farfar hemma hos min föräldrar. Så vackert bröllopskort! Farfar hade lite humor också och han var väldigt kreativ!





En tjusig karl! Fotona är tagna runt 1950. Det var roligt att se sånt man bara har sett från svart-vita filmer. Men det här var några jag kände igen :)


Snart...



Nu går vi alla och längtar till våren, eller hur?
En liten vit Pärlhyacint ger mig en liten vårkänsla i alla fall. Tallriken kommer från Rörstrand och serien Flora som tillverkades mellan 1900 och 1912.
Tallriken har inhandlats i landan i Grillby, ett litet samhälle utanför Enköping. Åker på E-18 från Enköping mot Stockholm svänger på av vid Grillby, samma om du åker från Stockholm mot Enköping, landan ligger nära vägen så du kan inte missa det! Här kan du köpa nya shabby chic saker och det finns mycket stora möbler, lampor, skrot och fina glas och serviser.
På vår och sommaren kan du även hitta dina nya utemöbler här! Väl värt ett besök!

RSS 2.0