Key Lime Pie


från: www.rosoraroroda.blogg.se

Antal portioner: 4
Ingredienser

Kexbotten
200 200 g digestivekex
100 100 g smör

Fyllning
1 1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 4 st ekologiska äggulor
5 5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
Vispad grädde
1 1 st limefrukt

Tips

Genom att man silar bort skalen får pajen en fräsch och lagom mild smak av lime. Pajen har blivit närmast legendarisk och det finns många bestämda åsikter om hur den ska tillagas. Jag tycker att den blir godast när man gör den på kondenserad mjölk.

Det går lika bra att baka ut pajen i en stor pajform istället för 4 små. En pajform med låg kant, cirka 22 cm i diameter blir lagom.

Källa: Leila's A Piece Of Cake


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0